Blahodárné účinky našich koupelí

Dnešní situace, kterou zažívá většina lidí, nevypadá věru moc růžově. Venku sníh a mráz, v práci stres. Doma úklid, vaření, starost o děti, o partnera, manžela…  V televizi neutuchající covidová situace, případně kriminálky, kde se řeší zločiny, nebo seriály z prostředí nemocnic, a pod tlakem vlastně dobrovolně koukáme a cpeme do našich hlav další negativní a negativní věci.  Navíc brzy tma, takže na delší procházku po návratu z práce již není prostor, síla, či chuť nebo všechno dohromady. Nemluvě o tom, že každý hlídáme každé smrknutí či zakašlání, celkově náš zdravotní stav, a přemýšlíme, zda je to ještě normální nebo máme zbystřit. Suma sumárum, nálada a situace ve společnosti vyloženě nahrává zvýšenému stresu. Přitom právě stres nás nejvíce vyčerpává.

Vidíte se také alespoň v některých situacích? A říkáte si, jak to změnit?  Co takhle dát si 20 minut jen pro sebe, nechat odpočinout hlavu a tělo, přestat přemýšlet, co budete říkat na poradě, či vařit k večeři. A k tomu hezky ve vaně plné horké vody a pěny…nezní to skvěle? V nabídce našeho eshopu najdete 4 druhy bylinných koupelí, které napomůžou správné relaxaci i třeba zlepší mírné neduhy.

Meduňka

Meduňka je jednou z nejpoužívanějších uklidňujících bylin. Napomáhá uvolnění napětí, nervozity a harmonizuje organismus. Může také pomoci při nespavosti. V koupeli má mimořádné relaxační účinky. Meduňka lékařská má dokonce vliv na snížení krevního tlaku. Ideální, když se cítíte vystresovaní a pod tlakem. 

Eukalyptus

Výtažek z blahovičníku, tedy eukalyptu, je znám jako čistící a antivirový. Pomáhá uvolnění ucpaného nosu a dýchacích cest. Eukalyptus také působí blahodárně při únavě duševního charakteru a uvolňuje svalové bolesti. Sáhnout po koupeli s eukalyptem je tedy nejlepší, pokud se cítíte unaveni, či s tím známým pocitem „něco na mě asi leze“. 

Rozmarýn

Rozmarýn je nejznámější pro své posilující účinky, pokud potřebujete rozproudit energii, či se pořádně prohřát. Podporuje koncentraci, paměť a imunitní systém. Napomáhá detoxikaci a zlepšuje náladu. Také má pozitivní vliv na bolesti hlavy. Pokud tedy potřebujete doplnit „šťávu“, pak je rozmarýn jasnou volbou.

Borovice

Když přijdete do lesa a nadechnete se, jak se cítíte? Tak přesně tak se budete cítit po koupeli s výtažkem z borovice. Působí blahodárně na dýchací systém a povzbuzuje tělo i mysl a má osvěžující účinky. Trápí Vás mírný kašel, nebo rýma, nebo jen prostě chcete ve své mysli být volní v nádherném lese? Sáhněte po naší borovicové koupeli.

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec