Základní péče o pleť

Kůže je největší orgán lidského organismu. Je tvořena mnoha složkami - vodou, bílkovinami, tuky, minerály a dalšími látkami. Chrání organismus před infekcemi a průnikem choroboplodných zárodků. V průběhu života se kůže neustále obměňuje. Pro zachování zdraví a vitality pleti, stejně jako udržení její ochranné funkce, je potřeba o ni důsledně pečovat.

Jak udržet pleť zdravou a krásnou?

Opláchnout ji ráno a večer vodou a namazat krémem nestačí. Správná péče o pleť zahrnuje několik základních kroků a ani jeden není dobré vynechat: odlíčení, čištění, rozjasnění, péče a ochrana. Své pleti věnujte dostatek času ráno i večer.

Věnujte pozornost nejen správné technice, ale také výběru vhodných produktů pro Váš typ pleti. Většina z nás trpí její dehydratací. Ideálním řešením je hydratovat ji pomocí kyseliny hyaluronové. Tato kyselina se nachází v těle každého člověka jako součást hmoty, která vyplňuje prostor mezi buňkami. Právě díky kyselině hyaluronové je pleť vyhlazená, zásobená tekutinami a chráněná před působením volných radikálů. S přibývajícím věkem (kolem 25. roku) její množství v těle ubývá. Díky tomu klesá množství vody v kůži a pleť ztrácí elasticitu, mladistvý vzhled a objevují se první vrásky. Hluboké vrásky kyselina hyaluronová zcela nevyhladí. Působí však proti vzniku dalších vrásek a jejich prohlubování.

Nabízíme Vám ucelený komplex německé přírodní kosmetiky Kräuterhof s kyselinou hyaluronovou a phytokomplexem se sedmi přírodními extrakty. Tyto produkty jsou zcela bez parabenů, silikonů a umělé parfumace. Jsou tedy vhodné i pro suchou a citlivou pokožku. 

Ranní péče o pleť

1. Čištění

Důkladné čištění je prvním krokem účinné péče o pleť. Ta během noční regenerace vylučuje kožní maz - pot. Proto ráno jako první krok nezapomeňte na čištění pleti. Použít můžete např. čistící gel s kyselinou hyaluronovou. 

2. Rozjasnění pleti

Dalším krokem je rozjasnění pleti, čehož docílíte pleťovým sérem. Působí v pokožce nejhlouběji ze všech přípravků a také po nejdelší dobu. Použít můžete hydratační sérum s kyselinou hyaluronovou. 

3. Péče a ochrana

Dále přichází na řadu pečující krémy, které by měly odpovídat Vašemu typu pleti. Doporučujeme používat krémy s ochranným faktorem proti slunečnímu záření. V naší nabídce naleznete denní krém s kyselinou hyaluronovou a LSF 15 a UVA. Pro péči o jemné oční okolí doporučujeme používat speciální oční krém. Příjemný hyaluronový oční krém napomáhá redukci jemných vrásek.

Večerní péče o pleť

1. Odlíčení

Základem zdravé a krásné pleti je její důkladné odlíčení. V prvním kroku odstraňte make-up pomocí micelární vody s kyselinou hyaluronovou. Tato voda na rozdíl od ostatních neobsahuje umělou parfumaci, alkohol, ale obsahuje panthenol, který pleť zklidní. Můžete ji použít i na odlíčení očí. 

2. Čištění

Po odstranění make-upu přichází krok čištění. K tomu můžete využít čistící gel s kyselinou hyaluronovou. Naneste gel na navlhčenou pokožku, jemně masírujte a poté opláchněte vodou.

3. Rozjasnění

Na takto vyčištěnou pleť aplikujte hydratační sérum s kyselinou hyaluronovou. Toto sérum má pumpičku, kterou stačí jednou zmáčknout. Balení obsahuje 30ml, takže Vám vystačí poměrně dlouho. 

4. Péče a ochrana

Nyní aplikujte na pleť regenerační noční krém s kyselinou hyaluronovou. Bambucké máslo, pupalkový, makadamový a mandlový olej o pokožku intenzivně pečují. Nezapomeňte ani na aplikaci očního krému s kyselinou hyaluronovou. 

Intenzivní péče o pleť

Jednou týdně si udělejte čas a dopřejte si speciální hyaluronovou kúru. Tato kúra v ampulích obsahuje patentovaný komplex s kyselinou hyaluronovou, který pokožku intenzivně hydratuje a pomáhá jí udržet vlhkost. Ampule dodávají Vaší pokožce vysoce koncentrovaný křemík a další cenné minerály, jako je hořčík, měď a zinek. Před použitím ampulku dobře protřepejte, odrhněte na označeném místě. Prsty naneste obsah ampule na vyčištěnou tvář, krk a dekolt. Obsah se okamžitě vstřebává. Můžete použít ještě denní nebo noční krém.

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec