Jak na výrobu domácí šetrné dezinfekce?

V době, kdy se koronavirová nákaza šíří světem, je naprostou nezbytností dodržování základních hygienických pravidel. Nedostatkovým zbožím se stávají nejen respirátory a roušky, ale také dezinfekční gely na ruce. 

Výroba domácí dezinfekce

Dezinfekční gel na ruce si můžete snadno během chvíle vyrobit i v domácích podmínkách. Postačí vám k tomu jen několik základních surovin. Na internetu najdete množství návodů na výrobu dezinfekčního gelu. Hlavní složkou bývá často alkohol, který při častém použití pokožku rukou vysušuje. Alkohol se dá snadno nahradit gelem z aloe vera, který má hydratační a hojivé účinky a zanechává pokožku hebkou a vyživenou. Gel z Aloe Vera spolu s Fitnessgelem s Aloe vera seženete u nás na eshopu zde

O likvidaci choroboplodných zárodků se postarají éterické oleje nebo tinktury z bylin a koření s antiseptickými a antivirovými účinky – doporučujeme extrakty jalovce obecného (Juniperus communis), kadidlovníku (Boswellia), rozmarýnu lékařského (Rosmarinus officinalis), tymiánu obecného (Thymus vulgaris), eukalyptu (Eucalyptus), levandule lékařské (Lavandula officinalis), skořice (Chinamomum), hřebíčku a čajovníku australského Melaleuca alternifolia.

Potřebujete

  • 50 ml čistého gelu z aloe vera
  • 7 kapek levandulového éterického oleje nebo tinktury
  • 7 kapek tymiánového éterického oleje nebo tinktury
  • destilovanou vodu 
  • malou uzavíratelnou plastovou láhev, kterou lze stlačit, nebo která má dávkovač ve spreji či pumpičku

Příprava

Gel z aloe vera smíchejte v misce s esenciálním oleji. Na správnou konzistenci zřeďte destilovanou vodou. Naplňte směs do vhodné nádobky, dobře protřepejte. Aplikujte na ruce podle potřeby. Tento gel je vhodný pro citlivou, ekzematickou pokožku a nemusíte se bát dát ho i dětem. 

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec