O společnosti Asam Betriebs

Společnost ASAM Betriebs-GmbH, která je zastřešena společností BHI Beauty & Health Investment Group Management GmbH, vyrábí vysoce kvalitní výrobky již od roku 1963. Tehdy ji založili v Berlíně Ingrid a Erich Asamovi. Společnost nejprve vyráběla drogistické a kosmetické zboží.

Začátky 

Po úspěšném rozjezdu firmy se v roce 1969 otevřel moderní výrobní závod v Horním Bavorsku. Asamovi se zabývali nejenom výrobou kosmetiky, ale také výzkumem jednotlivých látek. Výrobní provoz se od té doby neustále zvětšoval a modernizoval. 

Současnost

Dnes má společnost 3 výrobní závody a množství společností působících v Německu. Kosmetiku vyváží i do ostatních zemí v Evropě i po celém světě. Součástí holdingu je i firma BIOVIN Natural produkte, ve které se nejmodernějšími technologiemi zpracovávají především přírodní látky, které se poté využívají i v námi nabízených produktech. 

Mezi značky ASAM Betriebs-GmbH patří Kräuterhof, Kräuterhof Face a Alter Heideschäfer. Produkty těchto značek najdete na našem eshopu.  

Společnost je držitelem certifikace TÜV, která se zabývá testováním výrobků všeho druhu za účelem ochrany lidí, životního prostředí a proti různým nebezpečím. 

Udržitelnost společnosti

Tradice od roku 1963

Malý rodinný podnik se stal mezinárodně aktivní kosmetickou společností, která zůstává stále věrná svým hodnotám. Férový přístup k zákazníkům, zaměstnancům či partnerům je zde zakotven jako sociální závazek.

Umístění 

Díky desetiletím zkušeností ví, jak optimálně dosáhnout rovnováhy mezi kompatibilitou, prokázanou účinností a udržitelností a vyrábí tak kosmetiku s co největším podílem přírodních složek. 

Made in Germany 

Veškerá výroba a vývoj vzniká v Německu a je zárukou kvality.

Produkce šetřící zdroje 

Ve výrobních závodech jsou implementovány různé možnosti udržitelné a zelené výroby – solární panely, využívání odpadního tepla, optimalizace logistiky apod.

Recyklovatelné obaly 

Všechny obalové materiály jsou recyklovatelné. Lepenkové krabice jsou vyrobeny z 100% papíru pocházející ze dřeva z udržitelného lesnictví.  V roce 2019 ušetřili 135 tun plastu. 

Veganské produkty 

Při výrobě nepoužívá parabeny, parafiny, minerální oleje, hliníkové soli a pevné mikroplastové částice. Výrobky nejsou a nebyly testovány na zvířatech, od roku 2009 je v EU testování na zvířatech obecně zakázáno. 

Průběžně se optimalizují formulace a výzkum přísad.

A v neposlední řadě je zajímavým zaměstnavatelem na venkově. 

Zajímají Vás další informace o této společnosti? Naleznete je na www.asam-cosmetics.com

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec